Δήλωση συμμετοχής
Συμπληρώστε εδώ την αίτηση συμμετοχής για τις Ημερίδες
και τα Σεμινάρια της Employ


Εγγραφή στο newsletter

ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΠΡΟΣΟΧΗΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ. Διάγνωση-Αντιμετώπιση στο σχολείο & την οικογένεια    Σάββατο 10 Μαΐου 2008

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑΔΙΑ ΒΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

2007-2008


Η εταιρεία συμβούλων εκπαίδευσης & σταδιοδρομίας EMPLOY σας κοινοποιεί την διοργάνωση της επιστημονικής ημερίδας με θέμα


ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΠΡΟΣΟΧΗΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ:

διάγνωση-αντιμετώπιση στο σχολείο & την οικογένεια

το Σάββατο 10 Μαΐου 2008

Συνεδριακό Κέντρο Ν. ΓΕΡΜΑΝΟΣ (ΔΕΘ-περίπτερο 8)

Θεσσαλονίκη


Θεματολογία ημερίδας

Υπολογίζεται ότι το 8% περίπου του Ελληνικού μαθητικού πληθυσμού εμφανίζει προβλήματα διάσπασης προσοχής και/ή υπερκινητικότητας (σύνδρομο ΔΕΠΥ), τα οποία μπορεί να οδηγήσουν σε σχολική αποτυχία, σε χαμηλή αυτοεκτίμηση και ακόμα και σε διασπαστική ή παραβατική συμπεριφορά. Η συγκεκριμένη ημερίδα χωρίζεται στις παρακάτω δύο ενότητες που στοχεύουν στην κάλυψη θεωρητικών και πρακτικών ζητημάτων που άπτονται του συγκεκριμένου θέματος:


Ενότητα Α: Διάγνωση

 • Ποσοστά εμφάνισης του συνδρόμου διάσπασης προσοχής και/ή υπερκινητικότητας

 • Ανίχνευση αιτίων εμφάνισης.

 • Χαρακτηριστικά συμπτώματα και συμπεριφορές.

 • Μέθοδοι διάγνωσης και αξιολόγησης.

 • Διάσπαση προσοχής και υπερκινητικότητα στην ενήλικη ζωή.

 • Παρουσίαση περιστατικών.


Ενότητα Β: Αντιμετώπιση

 • Συναισθηματική εκπαίδευση.

 • Εκπαίδευση ένα-προς-ένα.

 • Τεχνικές διαχείρισης στο χώρο της τάξης.

 • Πρακτικές συμβουλές για τους γονείς.

 • Τι γίνεται στην ενήλικη ζωή;


Η ημερίδα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, παιδαγωγούς, επαγγελματίες ψυχικής υγείας, εργοθεραπευτές, λογοθεραπευτές, σε φοιτητές αντίστοιχων κατευθύνσεων καθώς και σε γονείς.


ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΘΑ ΧΟΡΗΓΗΘΕΙ

ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ


Ημερομηνία, ώρες και τόπος διεξαγωγής


Χρόνος διεξαγωγής: Σάββατο 10 Μαΐου 2008

Ώρες διεξαγωγής: 10.00 π.μ. - 15.00 μ.μ

Ώρα προσέλευσης: 10.00 π.μ. - 10.30 π.μ.

Χώρος διεξαγωγής: Το Συνεδριακό Κέντρο Ν. ΓΕΡΜΑΝΟΣ βρίσκεται στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης στο περίπτερο 8 (αναλυτικές πληροφορίες στο τέλος της ανακοίνωσης)


Εισηγητές

CV Δρ. Ευφροσύνη Καλύβα


Η Δρ. Ευφροσύνη Καλύβα αποφοίτησε από το Πρόγραμμα Ψυχολογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και εν συνεχεία μετέβη στην Αγγλία για μεταπτυχιακές σπουδές. Πήρε Μάστερ και Διδακτορικό στην Εξελικτική και Εκπαιδευτική Ψυχολογία από το Institute of Education του Πανεπιστημίου του Λονδίνου και τώρα ολοκληρώνει ένα δεύτερο διδακτορικό στην Ειδική Αγωγή από τον Τομέα Παιδαγωγικής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται ως επίκουρη καθηγήτρια ψυχολογίας στο Κ.Ε.Σ. City Liberal Studies. Από το 2003 ως το 2007 εργάστηκε ως ΠΔ 407/80 στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και το Διδασκαλείο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Είναι επίσης επίτιμη ερευνήτρια του Πανεπιστημίου του Sheffield. Έχει γράψει δύο βιβλία σχετικά με την ειδική αγωγή, έχειδημοσιεύσεις σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά και έχει ανακοινώσει εργασίες της σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά συνέδρια. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα αφορούν στην εκπαίδευση και την ένταξη παιδιών με διαταραχές του αυτισμού, σύνδρομο Asperger, σύνδρομο Down, μαθησιακές δυσκολίες, νοητική καθυστέρηση, διάσπαση προσοχής, προβλήματα συμπεριφοράς, υψηλή νοημοσύνη και χρόνια ασθένεια (π.χ. καρκίνο και επιληψία). Εργάζεται επίσης ως θεραπεύτρια παιδιών με τις προαναφερθείσες δυσκολίες από το 1996, ενώ έχει και την επιστημονική επιμέλεια του κέντρου"μαθαίνω παίζοντας".CV Βλαστάρης Τσακίρης


Το βασικό του πτυχίο (BSc) είναι από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και εν συνεχεία έκανε 2 Μάστερ (MSc) – ένα στο Πανεπιστήμιο του Bradford και ένα στο Institute of Education του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Παράλληλα με τις σπουδές του στην Αγγλία, παρακολούθησε μία σειρά σεμιναρίων (π.χ., PECS και TEACCH) σχετικά με την εκπαίδευση παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, παράλληλα με την πρακτική του άσκηση. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, άρχισε να εργάζεται ιδιωτικά με παιδιά με αυτισμό, μαθησιακές δυσκολίες, νοητική καθυστέρηση και προβλήματα συμπεριφοράς, ως ειδικός παιδαγωγός. Είναι υπεύθυνος του κέντρου ειδικής αγωγής ΜΑΘΑΙΝΩ ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ(www.aristsakiris.gr). Έχει κάνει δημοσιεύσεις σε ξένα επιστημονικά περιοδικά και έχει παρουσιάσει το έργο του σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά συνέδρια.

παροχές

Οι επικρατούσες τάσεις στην εκπαίδευση και στην αγορά εργασίας γενικότερα, δείχνουν πως πέρα από τις βασικές σπουδές του κάθε ατόμου κρίνεται αναγκαίος ο εξοπλισμός του με όσον το δυνατό περισσότερα γνωστικά εφόδια. Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες της EMPLOY στο πλαίσιο της δια βίου εκπαίδευσης έχουν ως στόχο να συνδράμουν προς την κατεύθυνση αυτή.

Επιπρόσθετα, η παρούσα επιμορφωτική ημερίδα πραγματεύεται ένα θέμα το οποίο πέρα της άμεσης χρηστικότητας του στην εκπαίδευση – διαπαιδαγώγηση, αποτελεί και ένα θεματικό πεδίο για το οποίο ελάχιστοι επιστήμονες έχουν επιμορφωθεί πανελλαδικά..


κόστος συμμετοχής: 50 € (ιδιώτες) 40 € (φοιτητές). Το συγκεκριμένο κόστος συμμετοχής ισχύει εφόσον γίνει προπληρωμή του ποσού μέχρι και τις 8/5/2008. Η απευθείας εγγραφή την ημέρα διεξαγωγής της ημερίδας δεν εμπεριέχει την σχετική μειωμένη τιμή και το κόστος συμμετοχής είναι 60 € για όσους δεν προπληρώσουν την συμμετοχή και εγγραφούν απευθείας στην γραμματεία την ίδια ημέρα και εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα θέσεων.

Στο κόστος συμπεριλαμβάνονται:

 • η συμμετοχή στην εκδήλωση

 • βεβαίωση συμμετοχής

 • φάκελος συνέδρου

 • σχετικό υλικό

 • ελαφρύς μπουφές (καφέ-τσάι-αναψυκτικά-βουτήματα - κ.τ.λ.)

 • έκπτωση 15 % για οποιαδήποτε χρήση των παρεχόμενων υπηρεσιών της EMPLOY


Πληροφορίες για κράτηση και δέσμευση θέσης

Δηλώνοντας συμμετοχή είτε τηλεφωνικά είτε μέσω διαδικτύου ( http://www.e-employ.gr/application.php ) πραγματοποιείτε μια προκράτηση θέσης. Η συμμετοχή σας στην εκδήλωση θεωρείται δεδομένημόνο με την προπληρωμήτου κόστους της εκδήλωσης στον τραπεζικό λογαριασμό της εταιρείας που είναι ο ακόλουθος:

ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

αριθμός λογαριασμού κατάθεσης 8 5 8 1 5 1 5 6

δικαιούχος EMPLOYΟ.Ε.

Ως αιτιολογικό κατάθεσηςσυμπληρώνετε το ονοματεπώνυμο σας και κρατάτε το αποδεικτικό της τραπέζης το οποίο επιδεικνύετε κατά την προσέλευση σας (μαζί με το φοιτητικό πάσο ή το βιβλιάριο σπουδών για τους φοιτητές)στην γραμματεία της ημερίδας την ημέρα διεξαγωγής.

Για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας, παρακαλούμε μην προχωρήσετε σε πληρωμή, εάν προηγουμένως δεν έχετε δηλώσει τηλεφωνική ή ηλεκτρονική συμμετοχή καθώς ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας. Ακυρώσεις θέσεων γίνονται δεκτές μέχρι 30/4/08.


Για οποιαδήποτε απορία ή διευκρίνιση, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το τμήμα επιμορφωτικών προγραμμάτων της εταιρείας EMPLOY .

Τ: 2310 230545

F: 2310 230415

M: info@e-employ.gr

U: www.e-employ.gr

Ωράριο λειτουργίας της εταιρείας: 10:00 έως 20:00.


ΧΑΡΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΚΘΕΣΕΩΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ: Η κεντρική είσοδος της ΔΕΘ βρίσκεται επί της οδού Εγνατίας απέναντι από την κεντρική βιβλιοθήκη του Α.Π.Θ. Το περίπτερο 8 βρίσκεται πίσω από το Παλαί ντε ΣπορΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΥ ΧΩΡΟΥ Ν. ΓΕΡΜΑΝΟΣ

Διαδώστε το άρθρο